Oliko Roald Dahl agentti 007 ?

RISTO NIEMI-PYNTTÄRI (17.12.2011) Maailmankuulu lastenkirjailija Roald Dahl toimi salaisena agenttina New Yorkin seurapiireissä sodan aikaan, nuori Dahl iski työkseen seurapiirikaunottaria, sekä suoritti joitain likaisia tehtäviä.

Roald Dahl oli sodan aikana virallisesti edustustehtävissä New Yorkissa, mutta varsinaisesti Brittien turvallisuuspalvelun agenttina. Hänen tehtävänään oli edistää Brittien asiaa ennenkaikkea vaikutusvaltaisten naisten kautta.

Rinnastus agentti 007 toimiin ei ole ollenkaan kaukaa haettu, sillä Jan Fleming toimi samassa sisäpiirissä. Lisäksi Roald Dahl on käsikirjoittanut “You only Live Twice” filmin Ian Flemmingin Bond-teksin pohjalta.

Google kirjoista voi vilkaista Roald Dahlin elämäkertaa The Storyteller: The Authorized Biography of Roald Dahl, by Donald Sturrock 2010,

Filed Under: anekdootteja

Comments

No Comments

Leave a reply

Name *

Mail *

Website


Warning: require_once(/home/kassu/maailmankirjat.ma-pe.net/wp-content/themes/cleanpress/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /home/kassu/maailmankirjat.ma-pe.net/wp-includes/template.php on line 688

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/kassu/maailmankirjat.ma-pe.net/wp-content/themes/cleanpress/footer.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/kassu/maailmankirjat.ma-pe.net/wp-includes/template.php on line 688